tag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post152383818697887170..comments2022-10-27T11:37:24.362+02:00Comments on Moja Domowa Świątynia-Kuchnia Haim: Pełnoziarnisty chleb żytni na maślanceHaimhttp://www.blogger.com/profile/01651577228436695779noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-28602456073762308982013-11-10T21:29:56.286+01:002013-11-10T21:29:56.286+01:00U mnie też delikatnie kruszył się na bokach. Więce...U mnie też delikatnie kruszył się na bokach. Więcej mąki radzę nie dawać, ciasto będzie bardziej ścisłe, suche i po upieczeniu może się kruszyć jeszcze bardziej.<br />Haimhttps://www.blogger.com/profile/01651577228436695779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-54385313248313569252013-11-09T20:59:09.313+01:002013-11-09T20:59:09.313+01:00Faktycznie nie zauważyłam tego itp. :-) Troszkę mi...Faktycznie nie zauważyłam tego itp. :-) Troszkę mi się kruszył - głównie po bokach - czy dodać więcej mąki ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-24632885024538682722013-11-09T10:21:10.461+01:002013-11-09T10:21:10.461+01:00Witam, chlebek spokojnie można wyrównać, gdyż roś...Witam, chlebek spokojnie można wyrównać, gdyż rośnie dopiero podczas pieczenia.<br />Drożdży nie dodajemy, a etykieta mówi, "pieczywo na drożdżach itp", czyli chodzi o inne spulchniacze.<br />Ale ma Pani rację, muszę to zmienić aby było bardziej czytelne. <br />Pozdrawiam :-)<br />Haimhttps://www.blogger.com/profile/01651577228436695779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-49829616045068475722013-11-08T20:22:34.679+01:002013-11-08T20:22:34.679+01:00dzisiaj piekłam chlebek - nie miałam mąki żytniej ...dzisiaj piekłam chlebek - nie miałam mąki żytniej razowej, więc dałam pszenną żytnią..? Może być.. Chlebek nie wyszedł mi aż tak wysoki ale w smaku dobry. Piekłam go trochę dłużej, bo ok. 45 minut. A mam pytanie czy jak wkładam do formy to chlebek mogę wyrównać czy wkładać w formie kuli do formy..? Jeszcze pytanie, bo zgłupiałam - drożdży tu nie ma? Wątpliwości wyszły podczas pieczenia, bo przepis znajduje się w kategorii pieczywo na drożdżach :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-28198513825351404512013-11-07T20:24:31.672+01:002013-11-07T20:24:31.672+01:00Jula, a piekłaś już ten chlebek ?Jula, a piekłaś już ten chlebek ?Haimhttps://www.blogger.com/profile/01651577228436695779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-60102178341770572192013-11-07T19:23:09.061+01:002013-11-07T19:23:09.061+01:00uwielbiam ten chleb!uwielbiam ten chleb!Juliahttps://www.blogger.com/profile/14761639699637679807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-40173942992399529192013-11-07T09:04:27.369+01:002013-11-07T09:04:27.369+01:00Dziękuję serdecznie :-)
Szczerze mówiąc najzdrowsz...Dziękuję serdecznie :-)<br />Szczerze mówiąc najzdrowsze chleby są na zakwasie, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi wypróbować nowych przepisów na innych spulchniaczach, tym bardziej, że nie każdy zakwas posiada.<br />Pozdrawiam :-)Haimhttps://www.blogger.com/profile/01651577228436695779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681214869072300708.post-29828225327706841502013-11-07T05:46:52.251+01:002013-11-07T05:46:52.251+01:00znakomity chleb ! zapiszę sobie ten przepis, bo wy...znakomity chleb ! zapiszę sobie ten przepis, bo wydaje się być świetnym wypiekiem :) poza tym zdrowy i najważniejsze - domowy :)teenager ;)https://www.blogger.com/profile/05589606041821698790noreply@blogger.com