Zapraszam do mojej Świątyni! Oprowadzę Was po mojej kuchni i przepisach moich jak i wypróbowanych z książek oraz innych stron internetowych. Życzę udanych wypieków jak i gotowania wspaniałych potraw. Zapraszam również do wypróbowania jak i dzielenia się spostrzeżeniami na temat przepisów :) Pozdrawiam serdecznie - Joanna
sobota, 30 listopada 2013
Czerwona duszona kapusta
Składniki:
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 2 średnie cebule
- 1 większe jabłko
- olej do smażenia
- cukier
-sól
- pieprz
- ocet
- 1 łyżeczka( lub ciut więcej) mąki
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy ok 20 minut aby zmiękła.
Następnie odlewamy trochę wody, dodajemy pokrojone jabłko i gotujemy aż całkowicie rozmięknie.
Doprawiamy solą, pieprzem, octem oraz cukrem.
Pod koniec dodajemy zasmażkę, czyli zeszkloną na oleju cebulę z łyżeczką mąki i podgotowujemy jeszcze ok 10 minut.
Polecam serdecznie, kapusta jest rewelacyjna !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz